Recent Posts

Διαφορα μπλογκ απο ειδησεις

Ειδήσεις ή μπλογκ

Υπέρμαχοι υπάρχουν και στις 2 παρατάξεις
Μιλάμε για τις ειδήσεις των τηλεοπτικών σταθμών και τα ανώνυμα μπλογκς
Θα γράψω χωρίς τόνους γιατί δεν έχω πολύ χρόνο.
Λοιπον η διαφορα του μπλογκερ απο το δημοσιογραφο και μιλαμε για τον ανωνυμο και οχι αυτο που κανει ο Γιαννης ο Λαμπρου ο Λαμπρος ο Κωσταρας ακομα και εγω προσωπικα ειναι οτι γραφει μια ειδηση οπως τη μαθαινει.
Δεν ειναι υποχρεωμενος να ψαξει αν αυτο ειναι αληθεια που γραφει η να κρατησει τα προσχηματα.
Μαθαινει κατι και απλα το γραφει.
Και μπορει τα μπλογκς στην Κορινθο να ειναι σε αρκετα υψηλα απο ειδησιογραφικης αποψεως επιπεδα ομως αυτο δεν αλλαζει τη φυση του μπλογκινγκ
Και εδω ερχεται η ειδηση...
Μπορει σε μεγαλο ποσοστο να εχουμε απογοητευσει τους τηλεθεατες - αναγνωστες εμεις που γραφουμε και βγαινουμε στο γυαλλι επωνυμα και δημοσια ομως παρολα αυτα φροντιζουμε να ειναι αληθεια αυτα που λεμε
Να ειναι εξακριβωμενα ή εστω να τηρουνται τα προσχηματα οπως ο κωδικας δεοντολογιας λεει...
Και εξηγω:
Π.χ εχουμε ενα θεμα για το δημο Κορινθιων,μια καταγγελια τηλεθεατη.
Ο δημοσιογραφος οφειλει να σιγουρευτει οτι αυτα που λεει ο καταγγελων ειναι αληθεια και βεβαια να παρει και την αντιθετη αποψη.
Εδω ακριβως ειναι που ποναμε στα τοπικα ΜΜΕ
Δυστυχως ως τωρα οι αγαπητοι που ασχολουνται με τα κοινα εχουν μαθει να τους χαίδευουν τα αυτια.
Χαρακτηριστικα θα σας πω και δε μιλαω για το δημο Κορινθιων τωρα εβγαλα ενα θεμα για ανυπαρξια οραματος και μεγαλων εργων στο δημο Ασσου Λεχαιου.
Απο τοτε ο συνεργασιμος μεχρι τοτε δημαρχος μας εχει βγαλει εκτος...
Αν ειναι δυνατον.
Εκει ερχεται λοιπον το μπλογκ και αρχιζει τις σφαλιαρες.
Εμεις επωνυμα μιλησαμε με το θαρρος της αποψης μας και αντι απαντησης λαβαμε ειρωνια.
Στην καταγγελια του Γιωργου Πουρου για απουσια προγραμματισμου εργων με χρηματοδοτηση απο το Θησεα ο αγαπητος κος Καμπουρης απαντησε με ερωτηση προς πρωην Δημαρχο αν πρεπει να καθεται και να απανταει στα τοπικα ΜΜΕ.
Ναι κυριοι οφειλετε να λογοδοτειτε γιατι ο σταθμος μεσω του εκπροσωπου του σας μεταφερει την ερωτηση πολιτων.
Δε μπορειτε να χαμογελατε ειρωνικα.
Και παμε τωρα στο δημοψηφισμα Παλκοσενικου(Τι με λες)
Ναι τα καναλια τα παιρνουν για τις ευχες γιατι ειναι επιχειρησεις και πρεπει να μεινουν ζωντανες. Απο την αλλη ο καναλαρχης και η ειδησιογραφικη ομαδα του σταθμου πρεπει να αφηνουν το οικονομικο απ'εξω απο το δελτιο ειδησεων γιατι αυτο ειναι η ουσια της Δημοκρατιας.Δε γινεται ενας μαγκας που εχει λεφτα να βγαινει λαδι και πιστεψτε με εχω περασει απο αρκετα ΜΜΕ για να ξερω οτι μεσα στους ιδιοκτητες τους υπαρχει το μερακι για να πληροφορησουν.
Ακομα και σε ΜΜΕ που εχω φυγει με ασχημη λυση της συνεργασιας οφειλω να αναγνωρισω οτι γουσταρουν το δελτιο ειδησεων τους τοσο πολυ ωστε να μην το μολύνουν.
Απο εκει και περα μενει να νιωθεις την αξια αυτου που κανεις και να κανεις αυτο που γουσταρεις,Γιατι η ειδηση ειναι και υποκειμενικη. Δε μπορεις να βγαλεις τελειως απ'εξω το συναισθημα σου ομως δε σε αφηνει η συνειδηση σου να αφεθεις να πεις ψεματα.
Εκτος αν δεν εχεις συνειδηση και τοτε οτι και να εισαι μπλογκερ η δημοσιογραφος τα ιδια @@@@@ θα γραφεις.