Recent Posts

Συζητηση για το περιβαλλον

Ενεργοι πολιτες του Λουτρακιου ξεκινησαν τη συζητηση για τη διαχειριση των απορριματων αλλα και γενικοτερα για την προστασια του περιβαλλοντος και την οικονομικη αναπτυξη μεσω της πρασινης επιχειρηματικοτητας.
Ενδιαφερον μεταξυ αλλων εδειξαν ο αντινομαρχης κος Πετριτσης ο προεδρος του Λυσσιπειου κος Παπαφωτιου ο πρωην δημαρχος Παυλος Παυλου και εκπροσωποι των οικολογων πρασινων.
Στην ομιλια του ο Λαμπρος Μπουκλης ασχληθηκε με τις επιχειρησεις οι οποιες δεν τηρουν την ευρωπαικη νομοθεσιαοσον αφορα τη λειτουργια τους σε βαρος του περιβαλλοντος.
Μιλησε για προγραμματα επιδοτουμενα απο την Ε.Ε που κατεβαζουν το κοστος λειτουργιας επιχειρησεων και αυξανουν τα εσοδα και ειναι ταυτοχρονα υλοποιησιμα.
Απο τη μερια του ο Πανος Αλαβερας μιλησε για διαφορες μεθοδους επεξεργασιας απορριματων για ανακυκλωση,υγειονομικη ταφη και τους τυπους τους.
Ασχοληθηκε με την υπαρχουσα κατασταση και τα αρνητικα αποτελεσματα της διαχειρισης οπως αυτη γινεται σημερα.
Τελος μιλησε για τις πρωτες υλες που χανονται καθως και για το ενδεχομενο που συζητειται για καυση του συνολου των απορριματων ενω μας εδωσε εικονες απο διαφορους χ.α.δ.α της περιοχης.
Απο τη μερια του ο κος Γιοκαρης μιλησε για τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας τις κλιματικες αλλαγες και την αναγκη για αμεση ληψη μετρων για την προστασια του περιβαλλοντος