Recent Posts

Πλεονασματικά Ταμεία έως το 2014 φέρνει η αφαίμαξη των συνταξιούχων και οι περικοπές

Η αφαίμαξη των συνταξιούχων, αλλά και οι φιλόδοξες περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία δίνουν ζωή στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, από το 2012 ο κλάδος των συντάξεων θα μετατραπεί σε πλεονασματικό, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον κλάδο υγείας από το 2014.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θα ακολουθηθεί πιστά και τα μέτρα πάταξης της εισφοροδιαφυγής, όπως και του περιορισμού των δαπανών στην Υγεία θα αποδώσουν τα αναμενόμενα.
Το Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει τον οδικό χάρτη του υπουργείου Εργασίας με το οικονομικό όφελος που θα επιφέρουν τα οικονομικά μέτρα τα επόμενα έτη.
Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να περιορίσει κατά 30% τόσο την εισφοροδιαφυγή όσο και τις δαπάνες στην Υγεία.
Αυτό ξεκινά άμεσα από το 2010 και φθάνει στο συγκεκριμένο ποσοστό το 2014. Η εισφοροδιαφυγή φτάνει σήμερα τα 9 δισ. ευρώ και στόχος της κυβέρνησης είναι να πέσει στα 6 δισ. το 2014.
Όσο για τις δαπάνες στην Υγεία, αυτές φτάνουν τα 10,5 δισ. ευρώ σήμερα και ο στόχος μέχρι το 2014 είναι να περιοριστούν κατά 2,8 δισ. ευρώ.
Σημαντικός περιορισμός των δαπανών επέρχεται και με τα μέτρα του νέου Ασφαλιστικού, όπως την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης (2,5 δισ. ευρώ), τα νέα όρια συνταξιοδότησης (800 εκατ. ευρώ), το ΛΑΦΚΑ (280 εκατ. ευρώ), την περικοπή των αναπηρικών (600 εκατ. ευρώ) και το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (1,8 δισ. ευρώ).

Πηγη: in.gr