Recent Posts

Τυχόν “υποψήφιοι- βαρίδια” θα οδηγήσουν σε αποτυχία το κόμμα τους.

Δύο είναι κυρίως τα μηνύματα που στέλνει ο λαός καθημερινά και ξεκάθαρα στα κομματικά επιτελεία για τις επόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

α) Πρέπει να αλλάξει η παλαιοκομματική νοοτροπία πολιτικών και ψηφοφόρων και

β) Πρέπει να γίνει παράλληλα αλλαγή προσώπων- πολιτικών και πολιτικάντηδων,-οι οποίοι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κατάρρευση ηθική,πνευματική και οικονομική της χώρας, είτε ευρίσκονται στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.

Από ότι φαίνεται τίποτα από αυτά τα δύο δεν προχωράει. Φαίνεται ότι υποβόσκει μία εσωτερική αδράνεια στα κομματικά επιτελεία κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, η οποία καταναλώνει άσκοπα και ίσως ασυνείδητα πολύτιμη εσωτερική ενέργεια με μεθόδους παλαιοκοματισμού,παραγοντισμού, ψηφοθηρίας και προσπάθειας να αναμασηθούν τα ξεράσματα, τα οποία προσπάθησαν -με ειλικρίνεια πιστεύω -να κάνουν κομματικό εμετό και να αποβάλλουν σαν κακή νοοτροπία οι αρχηγοί κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας.

Με άλλα λόγια, ότι σωστό για ανανέωση, για πρόοδο, για ιδεαλισμό και για ελπίδα εκφράσθηκε προεκλογικά από τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων και πίστεψε ο έλληνας ψηφοφόρος φαίνεται ότι δεν προχωράει.

Το μέτρο λοιπόν της επιτυχίας ή μη ενός κόμματος από εδώ και στο εξής θα είναι αυτό που βροντοφωνάει κάθε μέρα και με κάθε ευκαιρία ο αδικημένος Έλληνας ψηφοφόρος,δηλαδή:

Αλλάξτε τα πρόσωπα πού έχουν φθαρεί από την πολυετή άσκηση εξουσίας και έχουν με διάφορους τρόπους πλουτίσει από αυτήν, είτε αυτοί λέγονται νομάρχες, αντινομάρχες, δήμαρχοι, βουλευτές, υπουργοί ή ότι άλλο σχετικό. Τέρμα στα τερτίπια αυτών που το παίζουν αναντικατάστατοι και αλλαζονικοί, κενόδοξοι, καισαρίσκοι και υπόσχονται πρόοδο, ενώ τόσες τετραετίες έφεραν κυρίως την πρόοδο μόνο στη τσέπη τους.

Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς έστω και αν υπάρχει πολιτικό κομματικό κόστος ,διότι ο λαός παρακολουθεί και εξαντλεί την υπομονή του.Το πρόσφατο ξέσπασμα του λαού μπροστά στη Βουλή με την γνωστή φράση κουφάλες, κουφάλες έρχονται οι κρεμάλες είναι χαρακτηρηστικό της οργής που κρύβει μέσα του ο ‘Ελληνας σήμερα και δυστυχώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεσπάσει και πιο βίαια πάλι μια και βρισκόμαστε μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Γιάννης Κουτσούκος