Recent Posts

Διήμερο κινητοποιήσεων κατά του Ασφαλιστικού του Δημοσίου


Αντιδράσεων συνέχεια για το Ασφαλιστικό του Δημοσίου, ενόψει της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου την Πέμπτη. Διήμερο κινητοποιήσεων από ΠΟΕ-ΟΤΑ, δικαστικούς και εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προχωρούν από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έπειτα από σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η κατάληψη θα πραγματοποιηθεί προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στους δημοσίους υπαλλήλους, με το οποίο-όπως επισημαίνεται-καταργείται ο δημόσιος, κοινωνικός και αναδιανεμήθηκες χαρακτήρας του συστήματος και ανατρέπονται τα όρια ηλικίας των εργαζομένων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε επίσης για την Πέμπτη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου. Παράλληλα, θα προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ασφαλιστικού του Δημοσίου προχωρούν στις 2 το μεσημέρι στο πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) δικαστές και εισαγγελείς από τρεις δικαστικές ενώσεις.

Όπως αναφέρουν η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί καθώς το ασφαλιστικό εντάσσει τους δικαστές στο ΙΚΑ, καταργούνται οι ασφαλιστικές δικλείδες της ανεξαρτησίας τους, επιδεινώνονται οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρας μας.

Ένστολη διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό), διαμαρτυρόμενοι για την «ασφαλιστική κατεδάφιση» που φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.



Newsroom ΔΟΛ