Recent Posts

Καύσωνας από σήμερα


Σε καμίνι θα μετατραπεί η χώρα σήμερα, Τετάρτη, καθώς ο καύσωνας μάς χτυπά την πόρτα με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο καιρός θα είναι αίθριος σήμερα, Τετάρτη, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά της βορειοανατολική χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Ανάσα δροσιάς αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης, οπότε η ζέστη θα υποχωρήσει αισθητά.

Υψηλές θερμοκρασίες και όζον «έπνιξαν» και χθες, Τρίτη, την πρωτεύουσα. Οι συγκεντρώσεις αυτού του επικίνδυνου ατμοσφαιρικού ρύπου ξεπέρασαν τα όρια προειδοποίησης σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κλιματολογικών Στοιχείων, οι πρώτοι πέντε μήνες του 2010 ήταν οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί από την έναρξη της καταγραφής των θερμοκρασιών το 1880, όπως αναφέρει «Το Βήμα».

Οι συνδυασμένες θερμοκρασίες της γης και των ωκεανών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου έδειξαν 0,68 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσον όρο του 20ού αιώνα, ενώ από το 1880 εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη έχει αυξηθεί κατά 1,5 βαθμό Κελσίου.

Όπως όλα δείχνουν, η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι η πιο καυτή στα καταγεγραμμένα χρονικά, με τη θερμοκρασία του πλανήτη ολοένα να αυξάνεται.