Recent Posts

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ

Μετά από περίπου δύο μήνες ο Παναθηναϊκός έχει και πάλι πρόεδρο, καθώς όπως έγινε γνωστό ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι το πρόσωπο που επέλεξε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για την προεδρία που εκλέχθηκε στο σημερινό Δ.Σ. Ο Κωνσταντόπουλος αντιπροσωπεύει εν μέρει το προφίλ που έβγαζε το περιβάλλον Τζίγγερ για πρόεδρο «γνωστό στο πανελλήνιο» αλλά σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει το «κοινά αποδεκτός», καθώς μιλάμε για ένα πολιτικό πρόσωπο που ουδέποτε είχε κάποια στενή σχέση με τον σύλλογο και φυσικά το ποδόσφαιρο.

Πάντως, και επειδή δεν διαθέτει όλα τα «όπλα» για την φετινή «μάχη» θεωρείται δεδομένο ότι στο πλευρό του θα έχει κάποιο άνθρωπο που θα γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, ώστε να μπορεί να τον βοηθήσει. Είτε ως γενικός αρχηγός είτε σε κάποιο άλλο πόστο, με τον Βασίλη Κωνσταντίνου να «ακούγεται» τις τελευταίες ώρες.
«Πρόκληση και ενότητα»
Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά το Δ.Σ ο νέος πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρόκληση που τον περιμένει, στην αναδημιουργία του ποδοσφαίρου αλλά και στην κριτική που μπορεί να δεχθεί. Πάντως, δεν απέφυγε να χρησιμοποιήσει... ξύλινο λόγο, με τις δηλώσεις του να παραπέμπουν σε συζήτηση στην Βουλή. Mάλιστα, δύο φορές αντί να πει Παναθηναϊκός μπερδεύτηκε και είπε... Συνασπισμός!
«Να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, στο Δ.Σ εξέφρασα τις απόψεις μου. Η επιλογή στο πρόσωπο μου είναι για εμένα δέσμευση ευθύνης και πρόκληση προσφοράς. Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός αποτελούν σημαντικό τομέα της κοινωνίας. Σε μία στιγμή όπως η σημερινή που βιώνουμε όλοι και η εξυγίανση του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου είναι σημαντικά.
Εκλαμβάνω την πρόταση ως θέληση του Παναθηναϊκού να με χρίσει πρόεδρο ως μια απόφαση για αναδημιουργία του ποδοσφαίρου. Με ενδιαφέρει η συλλογικότητα και η ενότητα. Κανένας δεν περισσεύει στον Παναθηναϊκό. Η ενότητα είναι απαραίτητη. Θέλω να διατυπώσω την άποψη ότι οι επιτυχίες που είχε ο Παναθηναϊκός στο αθλητικό επίπεδο πρέπει να συνεχιστούν με σκληρή δουλειά. Είμαι στην διάθεση όλων, με καθημερινή συμβολή των απόψεων που θα δώσουν στον Παναθηναϊκό την δύναμη να κάνει την διαφορά σε όλα τα πεδία. Οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν και να χαίρονται μία τέτοια ομάδα.
Ήδη κατά την συνεδρίαση ανακοίνωσα ότι θα μιλήσω με όλους τους μετόχους, θα ζητήσω προτάσεις, ιδέες, προβληματισμούς, να ακούσω, να συζητηθούν όλα ανοιχτά και να υπάρχει η δημιουργική σύνθεση. Όλα να κατατέθονται με διαφάνεια. Είναι προγραμματισμένη αυτή η κίνηση.
Είμαι Παναθηναϊκός απο παίδι, παρακολουθώ, είμαι ενημερωμένος. Ασχολήθηκα στη Βουλή συστηματικά με θέματα του αθλητισμού όπως το ντόπινγκ, η βία, η διαιτησία. Έχω συνεργαστεί με αθλητές, γνωρίζω ότι ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχουν πολλά προβλήματα. Για αυτά τα προβλήματα πρέπει να υπάρξουν προσπάθειες.
Μία από τις αρμοδιότητες που θα έχω είναι η θεσμική εκπροσώπηση σε τομείς που έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θέλουν ομάδα με κύρος που θα τους δίνει την χαρά ενός ποδοσφαίρου αξιοκρατικού και αξιόπιστου. Η υπόθεση του νέου γηπέδου είναι σε σημείο ώριμο και όλοι πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Σαφώς και θα ασχοληθώ και με αυτό το πεδίο.
Φάνηκε ότι προέρχομαι από την πολιτική γιατί πήγα να μιλήσω για το κόμμα που ήμουν αρχηγός δύο φορές. Είσαι ότι δηλώσεις λένε στην Ελλάδα. Δεν είναι σωστό. Είσαι ότι είσαι. Η πραγματικότητα μετράει. Είμαι φίλαθλος, με ενδιαφέρει ο αθλητισμός.
Δεν είμαι έτοιμος να παίξω στην πρώτη γραμμή. Θέλω προσαρμογή. Υπολογίζω ότι αυτός ο χρόνος θα είναι συντομότερος χάρη στο γεγονός ότι συνεργάτες και άξια στελέχη του Παναθηναϊκού θα είναι δίπλα μου.
Έχω την ηλικία αυτή που μου επιτρέπει να είμαι ανοιχτός στην κριτική αρκεί να είναι καλόπιστη και να αποσκοπεί σε συλλογικούς στόχους. Κάθε αντίθετη άποψη είναι απολύτως σεβαστή και στο πεδίο της ζωής κρίνεται ο καθένας».
Τα «γιατί» της επιλογής
Παράλληλα, η... έκπληξη του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Κωνσταντόπουλο βασίζεται στο ότι ο νέος πρόεδρος έχει κύρος και πως θα μπορέσει να βοηθήσει το κλαμπ σε τομείς που σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχο υπήρχε πρόβλημα. Ο έμπειρος δικηγόρος θα αναλάβει την εκπροσώπηση της ομάδας σε συναντήσεις με την Πολιτεία τόσο για θέματα του ποδοσφαίρου όσο και του γηπέδου και θα μπορέσει με τις διασυνδέσεις του να δώσει λύσεις στα «πράσινα» προβλήματα. Επίσης έχει φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη όπως και με την οικογένεια Γιαννακόπουλου.
Μέσα ο Τζίγγερ
Από κει και πέρα, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ολοκληρώθηκε το Δ.Σ της ΠΑΕ. Η εκλογή του προέδρου έγινε με 15 ψήφους υπέρ του Κωνσταντόπουλου και 5 παρών. Στην συνεδρίαση έδωσαν το παρών 17 μέλη του Δ.Σ, καθώς απουσίαζαν οι Θανάσης Γιαννακόπουλος, Αδαμάντιος Πολέμης και Στέφανος Ησαϊας. Παράλληλα, ο Τζίγγερ αποφάσισε να επιστρέψει ως μέλος στο Δ.Σ, παίρνοντας την θέση του κ. Πουρσανίδη. Ο Κωνσταντόπουλος πήρε την θέση του Δημήτρη Σκιάνη.
Από κει και πέρα, κάτω από τα γραφεία των «πρασίνων» βρίσκονται περίπου 100 φίλοι του Παναθηναϊκού που ήταν... παγωμένοι από τις εξελίξεις.
«Παγωμάρα»
Φυσικά αυτή η επιλογή έπεσε σαν… βόμβα στις τάξεις των φιλάθλων που περίμεναν μια κοινά αποδεκτή λύση για την προεδρία και έναν άνθρωπο που θα είχε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Τα σχόλια των αναγνωστών του gazzetta.gr αλλά και οι πρώτες αντιδράσεις στα ερτζιανά είναι ενδεικτικά της… παγωμάρας που υπάρχει στον κόσμο για την επιλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
πηγη:gazzetta.gr