Recent Posts

Στην υγεία των κοροϊδων.

Την ώρα που κόβουν μισθούς και συντάξεις, που καταργούν κεκτημένα δεκαετιών και που ζητούν θυσίες για να βγούμε από το αδιέξοδο δίνουν επιπλέον χρήματα από τα ταμεία του κράτους σε όλα τα κόμματα!
Τον Μάρτιο η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την μείωση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων. Χθες την πήρε πίσω!
Με απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», τροποποιείται το «ψαλίδισμα» στις επιχορηγήσεις των κομμάτων που είχε επιβληθεί τον περασμένο Μάρτιο.
Με τη νέα απόφαση τα κόμματα από 37 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε κανονικά να εισπράξουν, θα λάβουν 48 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα βγουν κατά 11 εκατ. ευρώ κερδισμένα!
Οι μεγάλοι «τυχεροί» της εν λόγω τροποποίησης είναι το ΠαΣοΚ, που θα λάβει τέσσερα εκατομμύρια περισσότερο, η ΝΔ, με πέντε εκατομμύρια παραπάνω, το ΚΚΕ με 1,3 εκατομμύριο, ο ΛΑΟΣ με 700 χιλιάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ με 900 χιλιάδες ευρώ. Μικρή αύξηση θα έχουν επίσης και οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι θα λάβουν περίπου 35 χιλιάδες ευρώ περισσότερα.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση ανακαλεί μερικώς τη δεύτερη μείωση που είχε αποφασίσει για την κρατική επιχορήγηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η οποία ήταν της τάξης του 29% και προέβλεπε συνολική μείωση 15 εκατ. ευρώ.
Είχε προηγηθεί άλλη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία μειωνόταν η επιδότηση των κομμάτων κατά 10%, δηλαδή από τα 58 στα 52 εκατομμύρια. Τα εν λόγω μέτρα ελήφθησαν στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών στον δημόσιο τομέα και, φυσικά, των αιματηρών θυσιών του ελληνικού λαού( από τo newsit.gr)
Εμείς τι να πούμε άλλο από το ότι οι άνθρωποι είναι λαμόγια με διδακτορικό στις λουμπινιές. Να τους δώσουν ρε και άλλα πακέτα, αφού οι άνθρωποι δεν βγαίνουν. Πεινάνε και τα παιδάκια τους, που τα διόρισαν όλα στη Βουλή τα κομματόσκυλα
Theodore Eleftheriadis