Recent Posts

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: "Το πάρτι στο χώρο της Υγείας, τελείωσε"

Νωρίτερα, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στο σχέδιο αποπληρωμής των χρεών των νοσοκομείων. Η υπουργός κατήγγειλε "διπλό εκβιασμό σε βάρος του ΕΣΥ και του ελληνικού λαού" και ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια "υπήρχαν προμηθευτές με τεράστια κέρδη σε βάρος του δημοσίου". Χαρακτήρισε λογικό και σωστό τον τρόπο διακανονισμού δια του οποίου υπάρχει μείωση των χρεών κατά 19%.
"Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων", κατέληξε η υπουργός Υγείας.
"Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει παιγνίδια με τον ανθρώπινο πόνο και την απαξίωση του ΕΣΥ...Ο χώρος της Υγείας δεν είναι σουπερμάρκετ", τόνισε από το νοσοκομείο της Λειβαδιάς η υφυπουργός Υγείας Φ.Γεννηματά.
«Πρόκειται για μια κατάσταση που την παρακολουθούμε και την αντιμετωπίζουμε με τον πιο πρόσφορο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, χωρίς ωστόσο να επικροτήσει με σαφήνεια τα όσα υποστήριξε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, περί εκβιασμού των προμηθευτών. Ταυτόχρονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα χρέη προς τους προμηθευτές, ύψους 6 δισ. ευρώ, που "κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ από την Ν.Δ" και από τα οποία, στα τέλη Δεκεμβρίου, το υπουργείο κατέβαλε τα 1,2 δισ. και στη συνέχεια ζήτησε από τους προμηθευτές να γίνει διακανονισμός με μια έκπτωση περίπου 19%.

Λογικό και θεμιτό χαρακτήρισε το σχέδιο εξόφλησης των χρεών ο κ. Πεταλωτής, εάν συνυπολογιστεί -όπως ανέφερε- και το ότι τόσα χρόνια γινόταν υπερτιμολόγηση των υλικών που προμηθεύονταν τα νοσοκομεία.
" Απόσπασμα από την Ελευθεροτυπία, 14-6-2010 "
Σταύρος Χατζησταυράκης