Recent Posts

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Ν. Ο. Κιάτου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 28 Ιουνίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2010 που διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον κόλπο της Ιτέας. Εκεί που για 6 μέρες χτυπούσε η καρδιά της ιστιοπλοΐας, 312 μικροί ιστιοπλόοι μέχρι 15 ετών που αντιπροσώπευαν 63 ναυτικούς ομίλους και σωματεία της χώρας, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επιζητώντας μια διάκριση.
Στη μεγάλη αυτή γιορτή της Ιστιοπλοΐας και των παιδιών, ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου συμμετείχε με 5 αθλητές και πολυμελή ομάδα υποστήριξης. Χάρη στη σημαντική και ουσιαστική βοήθεια του Ν. Ο. Ξυλοκάστρου, ο οποίος τους παραχώρησε 3 καινούργια σκάφη, οι νεαροί αθλητές του Ν. Ο. Κιάτου αντιμετώπισαν με ίσους όρους τους συναθλητές τους.
Ο συναγωνισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος. Οι Σωτήρης και Παναγιώτης Καραπιπέρης, Θανάσης και Δημήτρης Ρούπας και ο Νικόλας Κίλιας, έχοντας μόνο 12 μηνών ενασχόληση με τα Optimist, έπρεπε να αντιμετωπίσουν αθλητές με πολύχρονη εμπειρία, αλλά και τον ιδιαίτερα άστατο καιρό που σε τίποτα δε θύμιζε τις συνθήκες και την ένταση των ανέμων που επικρατούν στο Κιάτο. Και τα κατάφεραν εξασφαλίζοντας πολύ καλές θέσεις στο χάλκινο στόλο. Και αυτό, χάρη στο πείσμα, τη θέληση και την αγάπη τους για τη θάλασσα, αλλά και την καταπληκτική δουλειά των προπονητών τους και ιδιαίτερα του Κώστα Γασπαρινάτου, που τους είχε αναλάβει τους τελευταίους 8 μήνες.
Με τις επικρατούσες συνθήκες, η εμφάνιση των αθλητών του Ν. Ο. Κιάτου άνετα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σαν υπέρβαση. Αυτό όμως που πραγματικά εντυπωσίασε και θεωρήθηκε από όλους σαν υπέρβαση ήταν η συνολική παρουσία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου στον αγώνα. Κατ’ αρχάς η αγωνιστική του ομάδα ήταν η δεύτερη πολυπληθέστερη της περιφέρειας Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων Αλλά και το «κιόσκι» που στήθηκε, με την ουσιαστική βοήθεια των μελών του ομίλου, στο μόλο της Ιτέας τράβηξε τα βλέμματα όλων και αποτέλεσε σημείο συνάντησης των ανθρώπων του αγώνα. Δίπλα του βρισκόταν το ιστιοφόρο Φρύνη, που ο Ν.Ο. Κιάτου παραχώρησε στην Επιτροπής Αγώνα, την οποία συνέδραμαν δύο ακόμα μέλη του ομίλου, για τις ανάγκες των αγώνων.
Η ομοιόμορφη εμφάνιση των αθλητών και του προπονητή της ομάδας καθώς και η αλληλεγγύη, η αγάπη, η σύμπνοια και η πειθαρχία τους, σχολιάστηκαν ιδιαίτερα. Αυτός ίσως ήταν και ο λόγος που η ΕΡΤ τους επέλεξε για να δώσουν συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση. Η μεγαλύτερη γιορτή των μικρών ιστιοπλόων, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist, ολοκληρώθηκε στον κεντρικό προβλήτα της Ιτέας με το Νομάρχη Φωκίδας και το Δήμαρχο Ιτέας να απονέμουν τους τίτλους του πρωταθλητή 2010 στον Κώστα Οικονομίδη του Ν.Ο.Κ.Β. για τα αγόρια και στην Κατερίνα Γκόκα του Ν.Ο. Πάρου για τα κορίτσια.
Συγχαρητήρια στον Σωτήρη, τον Παναγιώτη, το Θανάση, το Δημήτρη το Νικόλα και ιδιαίτερα στον Κώστα. Και εις ανώτερα.