Recent Posts

Ο Αλεκος ο Λεκκας και ο Χασικιδης

Πολύ συζήτηση σηκώνει το ποιος θα είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο νέο δήμο Κορινθιων.

Ο Πνευματικος δηλώνει σίγουρος λόγω ότι προέρχεται από μια δυνατή τετραετία στο τιμόνι της πρωτευουσας του δημου με πολλά έργα , με νερό για πρώτη φορά και με πολυ χρήμα λόγω πακέτων ευρωπαϊκών για τελευταία φορά.
Ο Λεκκας έχει την πείρα την αυτοδιοικητικη και μια τετραετία που η δημοτικότητα του έχει φτάσει στο ζενίθ στο δήμο του.
Βέβαια υπολείπεται σε σχέση με τον Αλεκο στη δημοτικότητα στην Κορινθο αλλά και στο ότι δεν έχει κάνει τόσο παιχνίδι με τους πολιτικούς του Νομου οντας στην αντιπολίτευση.
Το φαινόμενο Χασικιδη είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Ευγενική φυσιογνωμία με ξεκάθαρες απόψεις που δε διστάζει να συγκρουστεί προκειμένου να τις περάσει.
Από την άλλη είναι πιο σοφτ χωρίς ακρότητες (π.χ δε θα απαντούσε ποτέ ότι περνάει έργα με τον τσαμπουκά του).
Οποίος έζησε από κοντά αυτήν την τετραετία την πολιτική του τόπου γνωρίζει ότι για να γίνουν τα έργα που έγιναν ήθελε αυτό που έχει ο Αλεκος. Μια τρελλα και ένα πείσμα που μπορεί να είναι πολλές φορές και αυτοκαταστροφικο αλλά είχε αποτελέσματα. Βέβαια αλλού η ίδια συμπεριφορά έκλεινε πόρτες. Για παράδειγμα του χρεώνεται το αδιέξοδο με το λιμάνι που όπως λέει ο ίδιος είχε δώσει το γραφείο του για να γίνει η συζήτηση και όφειλε να προστατέψει τους καλεσμένους του και όχι με την αβαντα των βουλευτών να ξεσαλλωνει και να μιλαει για λαμόγια και κηπουρους.
Δε θα κρίνουμε εδώ έργα , άλλωστε δεν έχουμε πλήρη εικόνα.
Το θέμα είναι τι αρμόζει στην επόμενη τετραετία.
Ο Πνευματικος μετά την τελευταία 2ετια με πολύ τρέξιμο αν πάρει δεύτερη θητεία θα είναι πολύ πιο χαλαρος. Θα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεση του και δε θα χρειαστεί να αποδείξει τίποτα. Θα μιλάει για αυτόν το έργο του. Δεν έχει πησει για την κοινωνική πολιτική του αφού ο έντονα συγκρουσιακος χαρακτήρας δε συνάδει με αυτήν. Όμως είναι διεκδικητικος δεν κολλάει να τα βάλει με κυβερνήσεις και βουλευτές και νομάρχες για το συμφέρον του τόπου του.
Ο Χασικιδης δείχνει να είναι πιο κοντά στον κοινό θνητο. Δείχνει ότι θα είναι ο άνθρωπος που θα σε ακούσει που θα σκεφτεί το πρόβλημα σου και θα προσπαθήσει να δώσει λύση.
Σε μια εποχή που περνάμε δύσκολα οικονομικά αυτό είναι ένα τεράστιο προσόν αφού ο δημαρχος είναι ο άνθρωπος σου που θα σε στηρίξει στην ανάγκη.
Μπορεί ο γιατρος να έχει και τεράστιες δυνατότητες για να προγραμματησει έργα όμως αυτό δεν είναι εμφανές μιας και ο δημος που είχε αναλάβει δε δίνει τις ίδιες δυνατότητες.
Από την άλλη έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία , έχει παρά πολύ καλές σχέσεις με όλους στο ΠΑΣΟΚ και είναι σίγουρο ότι θα έκανε τεράστια ζημιά αν κατέβαζε σαν ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.
Τέλος πολλοί θα βλέπανε μέσα από το κόμμα του μια τεράστια ευκαιρία να χτυπήσουν τον Αλεκο μιας και έχει αρκετούς εχθρούς στο χώρο του πράγμα που ποτέ δεν έχει κρύψει.
Κανένας δεν ξέρει τι δήμαρχο θα απαιτούν οι καιροί. Είναι τζογος το ποιος είναι πιο κατάλληλος.
Όσο για τον Πετρο για να τελειώσουμε δε νομίζω ότι θα τον χαλαγε μια υποψηφιότητα κάτω από το γιατρό μιας και κάθε φορά που μεσολάβησαν άνθρωποι για να του τα φτιάξουν με τον Αλεκο το πείραμα απέτυχε παταγωδώς.

Τσαρμπος Θυμιος