Recent Posts

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το Ασφαλιστικό

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων, χωρίς να υπάρξουν διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μία ημέρα πριν, την Τετάρτη, το σ/ν είχε ψηφιστεί και επί της αρχής με 159 υπέρ, 137 κατά και δύο «παρών» (Βασ.Οικονόμου και Γ.Δημαράς).

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, και μετά τη συμφωνία μεταξύ κοινωνικών εταίρων, αποσύρθηκαν τα άρθρα 73 και 74 για τον θεσμό της διαιτησίας, προκειμένου να τροποποιηθούν.
Κατά την ψηφοφορία επί των άρθρων, την Πέμπτη, οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν μόνο τα άρθρα 17 και 43, ενώ οι βουλευτές του ΛΑΟΚ υπερψήφισαν τα άρθρα 17 και 73. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερψήφισε τα άρθρα 2, 37, 17, 43, 73, 52, και δήλωσε «παρούσα» στο άρθρο 75.
«Παρών» δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Κιλτίδης, ενώ «όχι» σε όλα τα άρθρα ψήφισε η Σοφία Σακοράφα.
Επίσης, όλα τα άρθρα καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί πρόταση για τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής που θα παρακολουθεί την πορεία του ασφαλιστικού.
Για θετική πρόταση, αρκεί τα πορίσματα να μην μένουν στα συρτάρια, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος.
 
Newsroom ΔΟΛ