Recent Posts

Σημαντικη μερα για την Ελληνικη οικονομια


Την ιδια στιγμη που ο οικος Moody's συνεχισε τα παιχνιδια των κερδοσκοπων στην Ελλαδα 14 νεες συμφωνιες υπογραφτηκαν μεταξυ Κινας και Ελλαδας

Οι συμφωνίες αφορούν κυρίως στους τομείς της ναυτιλίας, των μεταφορών, του τουρισμού, των τηλεπικοινωνιών και των εξαγώγιμων ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Η πρώτη υπογραφή «έπεσε» στο Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας στον Ναυτιλιακό Τομέα, μεταξύ της υπουργού Οικονομίας και του υπουργού Μεταφορών της Κίνας, το οποίο προβλέπει επωφελές καθεστώς ναυλώσεων για την ελληνική ναυτιλία.

Οι επόμενες τέσσερις συμφωνίες αφορούν ναυπήγηση ή πρόθεση ναυπήγησης ελληνικών φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου στα ναυπηγεία της COSCO και υπεγράφησαν μεταξύ ελλήνων πλοιοκτητών και της COSCO shipyard Co.

Μία συμφωνία αφορά τη σύσταση κοινοπραξίας (jv) και άλλες δύο συμφωνίες ναύλωσης, οι οποίες, από κινεζικής πλευράς, υπεγράφησαν από τον εκπρόσωπο της COSCO Bulk Carrier και από ελληνικής από έλληνες εφοπλιστές.

Συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη και στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, μεταξύ του ΟΤΕ και της Huawei Technologies, την οποία υπέγραψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης.

Μια συμφωνία υπεγράφη για την κατασκευή του εμπορικού και ξενοδοχειακού συγκροτήματος Pireus Plaza από την BCEGI και την Helios Plaza.

Αξιο αναφορας ειναι οτι Κινεζοι επιχειρηματιες συνεχιζουν τις προσπαθειες τους να κατασκευασουν λιμανια ετσι ωστε να αποτελεσει η Ελλαδα διοδο διοχετευσης προιοντων απο την Κινα προς την Ευρωπη.

Τέσσερις ,τέλος, συμφωνίες υπεγράφησαν για την εξαγωγή ελληνικού ελαιολάδου κυριως απο Κρητη και αυτο ειναι ιδιαιτερα σημαντικο αφου μεχρι τωρα στελναμε το λαδι μας μη τυποποιημενο στην Ιταλια και απο εκει διοχετευοταν στην Κινεζικη αγορα στην τριπλασια τιμη.Πλεον θα εχουμε απευθειας συνναλαγες.