Recent Posts

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Κόρινθο

Με μία μικρή καθυστέρηση θα ήθελα να πω κάποιες σκέψεις που είχα την ευκαιρία να εκθέσω στη νομαρχιακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει να πετύχει κάτι σημαντικότερο από το να προσθέσει μία πράσινη κουκίδα στην τηλεοπτική εικόνα το βράδυ των δημοτικών εκλογών. Η επιτυχία του σχεδίου Καλλικράτης αποτελεί στοίχημα για την πατρίδα. Η στήριξη δεν μπορεί να αφορά ένα πρόσωπο και μόνο. Πρέπει να αφορά ομάδα συνεργατών που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σχεδίου Καλλικράτης. Πρέπει να αφορά συγκεριμένες πολιτικές και συμπεριφορές συμβατές με πολιτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες που είναι μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμβάλλουν στη διαμόρφωση πολιτικών με συντονισμό σπό τα τοπικά όργανα. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να υπάρχει ανεξέλεγκτος υποψήφιος ανεξάρτητα από τις ικανότητές του. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δικαιολογήσει πλήρως και δημοσίως τις επιλογές του.

Οι υποψήφιοι για τη στήριξη πρέπει έγκαιρα να παρουσιάσουν-προτείνουν πολιτικό μανιφέστο. Το χρίσμα πρέπει να αφορά συνδυασμό και όχι πρόσωπο. Το χρίσμα πρέπει να αφορά συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και πολιτικών. Οι κοινωνικές αναταράξεις από την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων και την ίδια την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης απαιτούν πρόσωπα που μπορούν να ενώσουν και να έπιβάλλουν συναινετικό πλαίσιο συνεννόησης στην αυτοδιοίκηση. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να παρουσιάσει ομάδα συνεργατών που να μπορέσει να μετασχηματίσει το νέο δήμο Κορινθίων.

Η πόλη που διαχειρίζεται έτοιμο χρήμα και καταναλώνει έχει τελειώσει. Η πόλη πρέπει να παράγει. Η μετάβαση σε μία άλλη λογική τοπικής διακυβέρνησης αποτελεί στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ, τα μέλη, τα όργανά του και τους φίλους του. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα, τότε η τοπική έκφραση πρέπει να έχει κινηματικά χαρακτηριστικά.

Δε γνωρίζω πόσοι δημότες θα ψηφίσουν με κριτήρια ΠΑΣΟΚ αλλά είμαι σίγουρος ότι η εκλογή χρειάζεται κάτι περισσότερο από ΠΑΣΟΚ. Η πόλη χρειάζεται κάτι περισσότερο από το ΠΑΣΟΚ. Η λύση υπάρχει και μπορεί να έρθει μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να εκφραστεί με κατάλληλο συναινετικό και εξωστρεφή τρόπο. Αξίζει με τονίσω ότι η εκλογική συμπεριφορά ακολουθεί νόμους της αγοράς. Προηγούμενες επιδόσεις δεν εγγυώνται τις επόμενες.

ΛΚ