Recent Posts

Ιστιοπλοϊκά τριήμερα για νέους από το Ν.Ο. Κιάτου


Για μια ακόμα χρονιά, τρίτη κατά σειρά, ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου θα δώσει το παρών στα Ιστιοπλοϊκά τριήμερα που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, προσφέροντας σε τριάντα τυχερούς τη δυνατότητα να περάσουν ένα αξέχαστο τριήμερο.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση ανάγκασε φέτος τη Γ. Γ. Νέας Γενιάς να περιορίσει στο μισό περίπου τον αριθμό των ατόμων που δικαιούνται να συμμετάσχουν στα Ιστιοπλοϊκά τριήμερα , τα οποία φέτος απευθύνονται σε άνεργους νέους και νέους που ανήκουν σε άλλες κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Παράλληλα το πρόγραμμα των ιστιοπλοϊκών τριημέρων φέτος εμπλουτίζεται αφενός με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων πάνω σε θέματα περιβάλλοντος, προστασίας των βιότοπων και διαχείρισης παράκτιων οικοσυστημάτων στις παραλίες της χώρας μας και αφετέρου, σε συνεργασία με κοινωνικές οργανώσεις, για θέματα καταπολέμησης κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.

Το κάθε πρόγραμμα θα διαρκεί τρεις μέρες (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) και θα υλοποιηθεί κατά τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2010.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν νέες και νέοι ηλικίας 18-30 ετών (που έχουν γεννηθεί από το 1980 έως και 22 Ιουνίου 1992) και έχουν κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ, η οποία θα πρέπει να έχει ανανεωθεί τουλάχιστον ως το μήνα Μάιο του 2010.

Το κόστος για τον κάθε συμμετέχοντα είναι 30 € και σε αυτήν περιλαμβάνονται, εκτός από το ταξίδι, δύο διανυκτερεύσεις σε Ιστιοφόρα Σκάφη δυναμικότητας 8 – 10 ατόμων, πρωινό και 2 ελαφρά γεύματα ημερησίως, εκπαίδευση σε βασικές αρχές ιστιοπλοΐας, ναυτιλίας, προσανατολισμού και μετεωρολογίας, ναυαγοσωστικής και διάσωσης, καθώς επίσης και περιβαλλοντική ενημέρωση.

Όσοι επιλέξουν να συμμετάσχουν με το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου θα απολαύσουν το ταξίδι στο Γαλαξίδι και στην Ιτέα.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής – υπεύθυνη δήλωση που θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (www.neagenia.gr) από Τρίτη 22 Ιουνίου 2010 και ώρα 11:00 έως και Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 ώρα 12:00 το μεσημέρι. Για την επιλογή των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στα Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα θα τηρηθεί αυστηρή τήρηση σειράς χρονικής προτεραιότητας, ενώ όσοι υποψήφιοι αποτελούν παρέα (όχι μεγαλύτερη των 8 ατόμων) θα πρέπει, για διευκόλυνση της διαδικασίας, να υποβάλουν τις ατομικές αιτήσεις τους τη μια κατόπιν της άλλης.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Ιστιοπλοϊκά τριήμερα, καθώς και για τα ονόματα των υποψηφίων που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς www.neagenia.gr.