Recent Posts

Παιρνουν κεφαλι οι αλλοι browsers για το ιντερνετ



Η Νορβηγική εταιρεία λογισμικού Opera που κατασκευάζει τον ομώνυμο browser, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που φανερώνουν τεράστια αύξηση στα downloads του Opera 10.5 μετά την έναρξη του ballot screen.

Το ballot screen είναι η μέθοδος κατά την οποία μετά την εγκατάσταση των Windows, ο χρήστης καλείται να επιλέξει ποιόν browser να εγκαταστήσει μέσα από μια οθόνη στην οποία εμφανίζονται τα 5 πιο δημοφιλή προγράμματα της κατηγορίας. Αυτά είναι ο Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, Opera και Safari τα οποία εμφανίζονται με τυχαία σειρά κάθε φορά. Υπενθυμίζουμε ότι η Microsoft αναγκάστηκε να προβεί σ' αυτή την ενέργεια ύστερα από τη μήνυση που δέχτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μονοπωλιακές πρακτικές.

Τα στοιχεία που δίνει η Opera αφορούν το διάστημα 12-14 Μαρτίου και αφορούν μάλιστα και τη χώρα μας. Κατά μέσο όρο τα downloads του Opera browser έχουν διπλασιαστεί από την έναρξη λειτουργίας του ballot screen ενώ στην Ευρώπη, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες οδηγούνται στο download μέσω αυτού του συστήματος. Τα αιτήματα για download από Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 93% ενώ πολύ μεγαλύτερη είναι η αύξηση στην Πολωνία που φτάνει το 328% και στην Ιταλία που ξεπερνάει το 200%.

Το ballot screen θα συνεχίσει να εμφανίζεται σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις Windows και τον Μάιο ενώ για τα επόμενα 5 χρόνια θα εμφανίζεται σε όλες τις νέες εγκαταστάσεις