Recent Posts

Πρωτοβουλια Π.Α.Ρ.Τ.Ι. ANIMALS ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων δεν είναι κάτι καινούριο και προπάντων άγνωστο στην Ελλάδα. Καθημερινά όλες οι φιλοζωικές οργανώσεις προστασίας ζώων της Ελλάδας και του εξωτερικού έρχονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα των χιλιάδων αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων που πέφτουν θύμα κακομεταχείρισης. Συχνά γίνονται διάφορες σοβαρές καταγγελίες αλλά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Κύριοι υπεύθυνοι η ελλειπής παιδεία κα η αδιαφορία της πολιτείας. Μιας πολιτείας που αποφάσισε να μην εφαρμοστεί για το 2008 ούτε το πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων αφού δεν υπάρχουν κυρώσεις.
Το Π.Α.Ρ.Τ.Ι. ANIMALS ΚΟΡΙΝΘΟΥ, είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική ομάδα φιλόζωων εθελοντών της Κορίνθου. Σκοπός της ομάδας είναι η φροντίδα των ζώων που ζουν στους δρόμους και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οικολογίας, προστασίας της βιοποικιλότητας και της πανίδας της Κορίνθου. Η ομάδα εξηπυρετεί τους πολίτες σε θέματα δημόσιας υγείας, καλής εικόνας της πόλης και στην αντιμετώπιση της κακομεταχείρησης των ζώων από κάποιους ασυνείδητους. Η λειτουργεία της ομάδας είναι καθαρά εθελοντική και κύριος στόχος της είναι η αφύπνιση των νέων σε περιβαντολλογικά ζητήματα και όχι η επίδοση τους σε επιβλαβείς ασχολίες της υποκουλτόυρας, των ναρκωτικών, του αλκοόλ κ.α. Το κάθε μέλος συνεισφέρει με την εθελοντική του δράση, δηλαδή την παρουσία του σε συγκεντρώσεις (φροντίδα των ζώων,εκδηλωσεις, συναυλίες, προβολή ντοκιμαντέρ κ.α).

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας είναι και η προβολή ντοκιμαντέρ «EARTHLINGS» (ΓΗΙΝΟΙ) που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 20/6 στις 8.00 μ.μ στο «ARTICHOKE» στα Καλάμια Κορίνθου.

Ας αλλάξουμε τα στατιστικά της χώρας μας. Μόνο 500 ζώα υιοθετούνται και βρίσκουν σπίτι. Τα υπόλοιπα παραμένουν σε καταφύγια, δρόμους και περιμένουν για ένα σπίτι. Σώστε μια ζωή. Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!!!