Recent Posts

Τα στρατιωτικα νοσοκομεια στη διαθεση πλεον και των πολιτων.


Ειναι γεγονος οτι οι παροχες υγειας στα στρατιωτικα νοσοκομεια ειναι υψηλοτατου επιπεδου.
Πλεον τα νοσοκομεια αυτα θα ειναι στη διαθεση και των πολιτων επικουρικα ομως.
Δηλαδη θα αξιολογειται το περιστατικο και αναλογα με την κρισιμοτητα θα γινεται αποδεκτο.
Επιπλέον, τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής (401, ΝΝΑ, ΓΝΑ) αναλαμβάνουν να υποστηρίζουν την περίθαλψη των κατοίκων των νήσων της άγονης γραμμής, του Αιγαίου (Σαμοθράκη, Σκύρος, Αγ. Ευστράτιος, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Ψαρά, Μικρές Κυκλάδες κ.λ.π.).

Όπως εξήγησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αριθμός των ιδιωτών που μπορούν να εισαχθούν σε κάθε νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα, αλλά και από τη βαρύτητα του περιστατικού, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και ιδιαίτεροι κοινωνικοί λόγοι.

Επιπλέον, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ επεκτείνεται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ οι ειδικοί στρατιωτικοί γιατροί που υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας υγειονομικού στην περιφέρεια θα διατίθενται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη τυχόν αναγκών τους.

Με την ίδια λογική, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι στρατιωτικοί γιατροί αλλά και οι οπλίτες γιατροί που είναι τοποθετημένοι σε στρατιωτικές μονάδες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού θα συνεργάζονται με τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειάς τους, ώστε αυτοί μεν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρα Υγείας προς όφελος του γενικού πληθυσμού, οι δε υποδομές των Κέντρων Υγείας να διατίθενται και για το στρατιωτικό προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης. Είναι προφανές ότι στις μονάδες που είναι απομακρυσμένες θα υπάρχει πάντα ιατρός της μονάδας.